Egyre több lakóparknak az a különlegessége, hogy fel vannak szerelve fitnesz, wellness helyiségekkel, uszodával, edzőteremmel, sőt, sűrűn előfordul már, hogy kültéri, belső udvarban felszerelt játszóterekkel a gyerekeknek. Ezeket ugyanúgy tisztán kell tartani. A fitnesz, wellness terem megint egy olyan helyiség, ahol sokan megfordulnak, ugye sokan tisztálkodnak, így a fertőzésveszély megint csak fennáll. Ezért fontos, hogy az ember szakszerűen hajtsa végre a takarítási folyamatokat, hogy ne legyen ebből további probléma. Emellett ugyanígy meg kell tartania az exkluzivitását az épületnek.

Ha egy lakóingatlan rendelkezik egy fitnesz, wellness központtal, az növeli annak az értékét. Az ott lakás, ott élés élvezeti szintjét is, és az ugye elég rosszul néz ki, ha egy lepukkant medencében kell úszni vagy leromlott edzőgépeken kell edzeni, vagy koszosan kell azokat használni, mert nincs napi rendszerességgel tisztán és karban tartva. Emiatt ez egy sűrű, napi rendszerességű takarítást igényel. Főleg ebben a jelen járványhelyzetben kiemelten figyelni kell arra, hogy ezek a területek tiszták és higiénikusak legyenek.

Igazából itt arra is figyelni kell, hogy a fertőtlenítők döntő többsége hajlamos arra, hogy különböző kárt okozzon a felületeken, főleg a bőrfelületeken. Mindenképp olyan anyagokat, tisztítószereket kell választani, ami elvégzi az elvárt fertőtlenítést, de kárt nem okoz. Mert ha a felület elkezd romlani (foszlani, érdesebbé válni), akkor jóval könnyebben tapadnak meg a különböző baktériumok benne, még nehezebb tisztítani, és egyre nagyobb lesz a fertőzésveszély, ahogy romlik az állapota. Egy jól képzett takarítószemélyzet képes elkerülni ezt az idő előtti romlást, és folyamatosan tisztán, higiénikusan, használható állapotban fenntartani ezeket az eszközöket.